iOS 5 Beta 6

Have to update the iOS 5 Beta 6 manually via iTunes due to unavailability of OTA services on my iDevices. Weird if i tried to update via OTA, will display my iOS 5 is up to date but it’s actually running on iOS 5 Beta 4. Must be the beta thingie la kot

 

BudayaSeni.my – Inspirations. Captured.

A good story is fun to watch, gives us a lesson or two, and even inspires us. Over the years we have met people who did things that define them, and at times make sense to us. BudayaSeni.my is a place for such stories. They are short manageable chunks (each episode lasts no more than 3 minutes) and we try to make them both meaningful and fun to watch. They’re absolutely FREE for streaming and download, so don’t forget to share with friends and families!

Visit their Official FB Page (http://www.facebook.com/pages/BudayaSenimy/181701848543802) @ Official Website (http://www.budayaseni.my)

www.budayaseni.my

httpv://www.youtube.com/watch?v=rNKU2oUgbsY

#TopSecretProject – Twitter Alert for Waktu Solat

Memperkenalkan the so-called #TopSecretProject lah. It’s actually a tweet alert which’ll send out tweets bila dah masuk waktu solat fardhu on daily basis. Data waktu solat fetched from JAKIM’s website http://www.e-solat.gov.my/.
It’s actually a simple PHP script connected to Twitter via OAuth, it’ll do a simple checking of current time against the data stored in MySQL database. In order to identify whether the current time is Subuh, Zuhur, etc, I did a checking based on range of time for each sets of solat fardhu using function CheckTime() written by Patrick H. (patrickh@gmail.com). Function can be found at his personal blog.

The idea is to setup twitter alerts for major towns in Malaysia. For now, I’ve started creating 5 twitter accounts to cover Kuala Lumpur, Melaka, Ipoh, Pulau Pinang, & Kuantan. From time to time, I’ll be adding the other areas as well.

Below is the list of covered areas (striked-through) & to be covered.

Feedbacks are welcomed.

  1. WP Kuala Lumpur
  2. Melaka
  3. Ipoh
  4. Pulau Pinang
  5. Kuantan
  6. Kuala Terengganu
  7. Kota Kinabalu
  8. Perlis
  9. Johor Bahru
  10. Kota Bharu
  11. Alor Setar
  12. Kuching
  13. Labuan
  14. Seremban

Credits to @raficyber & @dewmandew for their help.

Playing Safe Or Takut Gagal?

Tengah baca2 status FB kawan2, ternampak this one interesting quote from bro Adhadi.

“Optimis akan mencari peluang dalam setiap keadaan yang dialaminya. Pesimis akan membayangkan worst case scenario dalam setiap cabaran, mengimaginasikan kegagalan dan akibatnya, langsung tidak akan berusaha untuk mencapai apa mereka inginkan.”

Buatkan aku teringat kat sorang mamat yang dulu pernah tinggal serumah & keje under aku as programmer. Mamat ni kalau aku ajak dia buat apa2 @ travel anywhere, dia mesti mention pasal worst case scenario. Punya la susah nak buat apa2 decision @ xtvt sbb dia asyik fikir worst case scenario. Siap browsing web buat research. Aku pun rasa ni banyak pengaruh TV la kot or he just wanted to play safe all along. Come on la there won’t be any fun if semua play safe. Keje dia sbg programmer, mula2 kerja datang KL innocent lah dia buat je semua task tapi lama2 dia memilih kerja. Sampai la dia marah aku passing kerja yg aku x bole setelkan kat dia (aku mmg anggap dia sbg high-lvl programmer sebab codes dia memang bagus). In the end, he quitted, balik kampung dengan alasan nak kerja berbakti kepada negeri tempat kelahiran & jaga mak ayah. So takpa la biarkan je la kalau itu yang dia nak.

But a few months later, aku dpt info dia dah datang balik KL staying somewhere else & kerja kat company IT lain yg aku pun tahu org2 dalam company tu, pun masih bekerja as a programmer 🙂 And till now 2010, dia masih lagi sama. Ingatkan dah kaya (dia suka baca buku usahawan & baca kisah2 biografi tokoh2 kaya) tapi aku tgk dia masih lagi di takuk yang lama. Masih buat programming macam dulu masih lagi mengetuk keyboard. Masih bekerja di bawah arahan supervisor. Dan masih lagi begitu.

Sedih bila tengok anak bangsa kita macam tu. Cakap pung pang buat pung pang, masih di situ. Esok bila dah tua, anak cucu tanya dulu masa muda buat apa, tah apa nak dijawabnya. Ada apa2 utk dibanggakan? Ke tumpang bangga tengok anak bangsa lain?

Aku? Apa plak aku dah buat & achieve? How about u guys? 🙂

P/S : Dah lama tak merepek meluahkan perasaan. Sorry for the bahasa rojak. Hopefully mesej sampai 🙂 Renung2kan & selamat beramal…

TGIS

Fair Lady
  1. Changed new tyre yang dah nampak benang
  2. Car wash
  3. Reflexology at Damansara Jaya
  4. Bought some durian puffs.
  5. Met Asyfar at Chocholate Lounge, The Curve, to pickup our wedding videos
  6. Layan Inception at One Utama.

Short Neurological Test

1- Find the C below.. Please do not use any cursor help.

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOCOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

2- If you already found the C, now find the 6 below.

99999999999999999999999999999999999999999999999
99999999999999999999999999999999999999999999999
99999999999999999999999999999999999999999999999
99999999999999699999999999999999999999999999999
99999999999999999999999999999999999999999999999
99999999999999999999999999999999999999999999999

3 – Now find the N below. It’s a little more difficult.

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMNMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

This is NOT a joke. If you were able to pass these 3 tests, you can cancel your annual visit to your neurologist. Your brain is great and you’re far from having a close relationship with Alzheimer.

Congratulations!

Continue reading “Short Neurological Test”

Spam Attack Stats

Thanks to Akismet, I’ve re-enabled it due to spam attack & mass email notification from the blog regarding spam registration & comments posting which require approval. From the stats, it shows that 17,846 spams caught, 432 legitimate comments, and an overall accuracy rate of 99.814%. **phew

17,846 spams caught, 432 legitimate comments, and an overall accuracy rate of 99.814%.

Hello Nuffnang

Successfully registered this blog with Nuffnang. I’ve never tried putting up any advertisement before for my blog. But let’s just give it a try 🙂

Hello Nuffnang

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑